sobota 17. února 2024

Ohlášky 17. února 2024

Dnes je 1. neděle postní 

V tomto týdnu si připomínáme:
st: Nezávazná památka sv. Petra Damianiho - biskupa a učitele církve
čt: Svátek Stolce sv. Petra apoštola
ne: 2. neděle postní

Dnes je v 9.30 mše svatá pro rodiny s dětmi a po ní je spolčo pro mladší. 

Křížovou cestu se modlíme v neděli a v pátek po večerní mši svaté. Kdo by si chtěl křížovou cestu vzít, může se přihlásit v sákristii. 

Ve středu 21.února pokračujeme v četbě druhé knihy královské. Čteme z druhé knihy kapitolu číslo 15 a 16. Začínáme v 19,15 na faře v sále. Všichni zájemci jsou srdečně zváni. 

Příležitost k soukromé adoraci a k přijetí svátosti smíření bude ve středu od 16 do 18 hodin a v pátek od 8 do 10 hodin. Zapište se, prosím, na adorační službu na stolku u východu z kostela. 

Každý pátek je na závěr adorace v 10 hodin příležitost k modlitbě korunky k Božímu milosrdenství. 

V sobotu 24.února bude kurz pro lektory v sále kláštera Milosrdných bratří. Začátek ve 14 hodin zakončení slavením mše svaté v 18:00 u sv. Leopolda. Všichni kdo čtou při bohoslužbách v kostele, nebo by chtěli číst jsou srdečně zváni. Prosí nás, abychom nahlásili kolik lidí se z farnosti přihlásí. Kdo máte v úmyslu se zúčastnit, tak napište, prosím, sms, mail na faru, abychom tam mohli nahlásit počet zájemců. 

Příští neděli 25.února bude v 9.30 mše svatá pro rodiny s dětmi a po ní spolčo pro starší. 

Příští neděli 25.února bude Sbírka Haléř sv. Petra. Prostředky získané v rámci sbírky jsou určeny k tomu, aby Svatý otec mohl jménem celé církve přispět ke zmírnění následků neštěstí, pomoci obětem válečných konfliktů, živelných katastrof, uprchlíkům a dalším lidem v nouzi.

Slovo otce biskupa k další etapě synodálního procesu: 
   Milí přátelé, synodální proces se stává životním stylem církve. Loni v říjnu se konalo generální shromáždění biskupské synody v Římě. Následně jsme byli vyzváni, abychom se v rámci diecézí vyjádřili k vybraným tématům, která z tohoto shromáždění vzešla. 
    Chci vás pozvat, abyste se během postní doby opět setkali, ať už v rámci synodálních skupinek nebo společenství, a některým z těchto témat se věnovali. Další informace o postupu dostanou farní koordinátoři synodálních skupin a duchovní správci farností, najdete je i na webu biskupství. Výstupy ze skupinek očekávám po Velikonocích, konkrétně do 10. dubna. 
    Přeji nám všem, abychom v rámci setkání, naslouchání a rozlišování byli otevřeni Duchu Svatému. Váš biskup Pavel .


Žádné komentáře: