sobota 9. března 2024

Ohlášky 10. března 2024

Dnes je 4. neděle postní

V tomto týdnu si připomínáme:
ne: 5. neděle postní

Křížovou cestu se modlíme v neděli a v pátek po večerní mši svaté. Kdo by si chtěl křížovou cestu vzít, může se přihlásit v sákristii. 

Příležitost k soukromé adoraci a k přijetí svátosti smíření bude ve středu od 16 do 18 hodin a v pátek od 8 do 10 hodin. Zapište se, prosím, na adorační službu na stolku u východu z kostela. 

Poslední příležitost přihlásit si na pěší pouť do Staré Boleslavi, která se bude konat 20. - 21. dubna 2024. Bližší info na nástěnce a na webu. Přihlašování u o. Petra, v sákristii do úterního večera 12. března 2024. 

Víkendovka pro milovníky čokolády se bude konat 12 - 14. dubna 2024 v Bedřichově u Lysic. Akce je pro milovníky čokolády caa. 6-15 let. Bližší info budou následovat. 

Křížová cesta ulicemi naší farnosti letos povede od kostela ke Zderadovu sloupu a to na Květnou neděli 24.března 2024 od 15 hodin. 

Ve čtvrtek 14. března 2024 se sejde pastorační rada naší farnosti a komárovské, abychom připravili společnou pouť ke svatému Floriánovi, která se bude konat 5. května 2024 v 10.30 na Faměrově náměstí. 

V pátek 15. března pokračujeme v modlitbách za náš národ. Začneme modlitbou růžence v 18.00, mše svatá, křížová cesta a na závěr zazpíváme svatováclavský chorál. 

Příští neděli 17. března 2024 bude v 9.30 mše svatá pro rodiny s dětmi a po ní bude spolčo pro mladší. 

Rádi bychom našim nemocným umožnili pravidelné přijímání eucharistie. Byli bychom rádi, aby ti, kteří jsou odkázáni na online bohoslužby nebyli bez svatého přijímání, jak tomu teď v mnoha případech je. Naši akolyté Martin Kratochvíl a Miloslav Trmač přijímání už několik let nabízí, ale zatím máme takové lidi asi dva nebo tři. Tuto neděli uvedeme další nové akolyty, kteří se letos dělali extra kurz, aby se na tuto službu přípravili. Je to to Marek Schwarz, Eliška Trmačová a Michal Šťasta. Máte dohromady 5 akolytů, kteří jsou ochotni Vás navštívit. Buď je můžete oslovit přímo, anebo se můžete přihlásit v sákristii, pokud chce někoho konrétního, tak to klidně uveďte. Pokud o někom víte, řekněte mu, prosíme o této možnosti.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

🧡👍!